2016. november 2., szerda

VII.


WHITNEY

- Szent Isten! - dobta el Lex a kormányt. Raya gyorsan behúzta a kéziféket, nehogy elszabaduljon a kocsi, majd kikötötte magát, és kiszállt. Alkalmi sofőrünk pedig követte a példáját.
- Whitney, szállj ki te is! - szólt nekem. Eléggé meg voltam rémülve. Lex beszólása mélyen érintett, mit ne mondjak. Azt hiszem, még dühös is lettem. Éreztem, hogy felforrósodik a levegő... Aztán egyszer csak kigyulladt a hangfal. Mi van, ha én okoztam a tüzet? Minden esélye megvan. Most derült ki, hogy meteorfertőzött vagyok.
Rádobtam a kabátom a tűzre, hogy eloltsam, aztán kiszálltam én is, és Raya mellé léptem.
- Mi a franc volt ez? - kérdeztem. Hátha ő látta pontosan, mi történt
- Kigyulladt a műszerfal - felelte. Mintha eltitkolt volna valamit.
- Spontán égés egy Ferrariban, normál sebességen? Nem túl valószínű - fürkészően néztem rá. A holdfény megvilágította az arcát, a bőre így egészen ezüstösnek hatott. Ő maga pedig egyre kevésbé emberinek. De nagyon szép volt
- Bocs skacok, sajnos ennyit a fuvarról - nyúlt Lex a zsebébe, és egy borítékot nyújtott felénk. Megnéztem, egy pár kulcs volt benne, rajta díszes gravírozással: Talon.
- Kösz, Lex - vettem el tőle egykedvűen.
- És bocs az előbbiért. Hosszú napom volt - ennek ellenére én valami fura csillogást láttam a szemében.
- Ugyan - legyintettem - Majd gyalogolunk - morogtam az orrom alatt. Megfogtam Raya vállát, és a kanyar felé tereltem. Meglepően hűvösebb volt, mint egy emberi test, de ahogy hozzáértem, felmelegedett.
A következő pillanatban pedig azt vettem észre, hogy őrült sebességgel száguldunk a Talon felé.